Granny square

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Een basis vierkantje maak je als volgt:

Haak 4 lossen, sluit deze met een halve vaste.

  1. Haak drie losse op/in de ring en haak 2 stokjes in de ring,  2 losse, * 3 stokjes in de ring, 2 lossen,* herhaal tussen ** nog  2 keer en sluit met een halve vaste in de drie gehaakte lossen van de start van deze toer. Je kunt er voor kiezen om een andere kleur te nemen, haal de draad door de lus en knip af.
  2. Hecht met een halve vaste de nieuwe kleur in een van de ruimtes van de 2 lossen en haak drie lossen, twee stokjes in dezelfde ruimte, 2 lossen en nogmaals 3 stokjes in dezelfde ruimte.  We maakten net een hoek, haak 2 lossen en * haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes en 2 losse in de volgende lossen-ruimte.* Herhaal tussen ** nog tweemaal, maak vast aan het begin van de toer met een halve vaste en hecht de draad zo nodig af. – Als je door wilt gaan met dezelfde kleur werk ik altijd mijn draad met halve vasten naar de volgende ruimte van 2 lossen. –
  3. Hecht de draad aan op de hoek, haak 3 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes en 2 lossen,  aan de zijwand haken we 3 stokjes en 2 losse, de volgende ruimte is ook een hoek, haak daar 3 stokjes, 2 lossen, drie stokjes en weer 2 losse, in de volgende ruimte 3 stokjes en 2 losse. Herhaal dit tot je rond bent.

Meer inspiratie vind je op:

https://www.blijmetdraadjes.nl/category/haken/granny-squares/

https://lindevrouwsweb.blogspot.com/p/haakpatronen-granny-squares.html

Weer open!

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Weer open! Een beetje zoeken nog met de tijden om binnen te lopen en de afspraken. Tussen tien en drie zijn we geopend om binnen te lopen, daarbuiten mogelijkheid voor een afspraak.

Nog meer corona…

Aside

Facebooktwitterpinterestmail
Corona

Helaas is Corona nog niet klaar met ons, en dat voelen we. Helaas.

Er is geen handleiding voor hoe je hier door moet komen, maar voor wie graag zijn heil zoekt in handwerken, kom langs of stuur een mail. Breigaren-denbosch is gewoon open en staat open voor het maken van een afspraak. (info@breigaren-denbosch.nl)

We pakken de draad weer op…

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Ons leuke en gezellige breicafé heeft behoorlijk te lijden onder de coronamaatregelen, en daar zijn we heus niet de enige in. Ik kan niet de benodigde afstand behouden met meer mensen in onze winkel. Maar wat als je nu een vraag hebt, een brei- of haakwerk waar je echt niet meer uitkomt en met de handen in het haar jezelf afvraagt of je gek bent….? Dan hebben we daar zeker ruimte voor!

Gek ben je zeker niet, stuur gewoon een mail (info@breigaren-denbosch.nl), dan maak ik een afspraak met je, zodat we samen eens kunnen kijken naar waar het spaak is gelopen.

De warme zomer is weer voorbij en we bereiden ons voor op de winter. Wil je een nieuw project beginnen? We zijn normaal geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag. Je kunt contant én met pin (contactloos) betalen.

Haken
Het begin van iets groots?

Sokkengaren, niet alleen voor sokken!

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Dat sokkengaren zeker niet alleen voor sokken is, bewijst deze omslagdoek. maar ook truien, handschoenen en sjaals zijn er mee te maken. Het garen is in de wasmachine te wassen, bestaat voor 75 % uit wol en daardoor ook lekker warm. Verkrijgbaar in vele effen en gemêleerde of zelf strepende kleuren.

Pasen

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

‘Echte’ Oeteldonkse eierwarmers op je Paasontbijttafel?

Kijk voor meer ideeën op onze pinterest pagina. Regelmatig wordt deze bijgewerkt met leuke, lieve en schattige zelfmaakideeën.

Zwarte Piet

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Het Sinterklaas feest is weer bijna aangebroken

Ik heb de pepernoten en taaitaai al geroken

Ons Pietje kijkt erg nieuwsgierig naar buiten

Heeft u hem ook al gezien in een van onze winkelruiten?