Windspinner

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Benodigdheden: restjes katoen, bijpassende haaknaald

Haak 80 tot 100 lossen met kleur 1, haak in elke losse twee halve stokjes. Keer het werk en haak met de tweede kleur in elke half stokje van de voorgaande toer ook twee halve stokjes. Keer het werk en haak een keerlosse met de derde kleur en haak in elk eerste halve stokje 1 vaste, in de tweede twee, enzovoorts.

Valentijn Cupcosy

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Cupcosy, een beker hoes met een hartje!

Met een koord van lossen meet je de omtrek van je beker. Het hoeft niet helemaal te sluiten, ik maakte twee lusjes voor twee knoopjes, onder en boven het oor van de beker. Haak twee toeren vasten en in de volgende toer een bobbelsteek voor de onderkant van je hart. De steek maak je als volgt: omslag, steek de naald in de steek, omslag en haal door(drie lussen op de haak), omslag en haak door 2 lussen, dit is als het ware een niet afgemaakt stokje. Herhaal dit nog vier keer tot je 6 lussen op de naald hebt en haal dan in een keer door.

Zo paste het ‘op’ mijn beker. bobbelsteekpatroon tussen vasten.

Rainbow

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Voor wat kleur in deze grijze dagen, met 2 bollen maak je al een sjaal en het is zó leuk als de kleuren steeds veranderen met haken of met breien.

Oeteldonk draoit deur… heb je nog een sjaal?

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Het carnavalsseizoen is officieel gestart, er zijn wat mitsen en maren, en ik hoop dat we samen in Oeteldonk kunnen vieren op een fijne manier, vooral samen. En dat begint natuurlijk met het rood-wit-geel. ❤️??

Én met een sjaal! Ook leren breien? Ik wil een makkelijke beschrijving maken voor jullie, en kom je er toch niet uit, stuur een mail : info@breigaren-denbosch.nl

De huidige beschrijving van de patentsteek vind je hier, maar ik vond nóg een makkelijkere manier.

Nieuwsgierig naar onze nieuwe wintergarens, kom even langs…

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Dit is gewoon superzacht, knuffelig gewoon! Dit garen is erg fijn om te dragen en ook om mee te breien of haken. Ik maakte alvast een proef voor een driehoeksjaal, het patroon krijg je gratis bij je garen! Vier tot zes bolletjes heb je maar nodig! Op naald vijf met twee draden tegelijk schiet het lekker op.

Het lijkt op mohair, maar dat is het niet, een mengsel van acryl en polyester, en circa 200 meter per 25 gram!

Granny square

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Een basis vierkantje maak je als volgt:

Haak 4 lossen, sluit deze met een halve vaste.

  1. Haak drie losse op/in de ring en haak 2 stokjes in de ring,  2 losse, * 3 stokjes in de ring, 2 lossen,* herhaal tussen ** nog  2 keer en sluit met een halve vaste in de drie gehaakte lossen van de start van deze toer. Je kunt er voor kiezen om een andere kleur te nemen, haal de draad door de lus en knip af.
  2. Hecht met een halve vaste de nieuwe kleur in een van de ruimtes van de 2 lossen en haak drie lossen, twee stokjes in dezelfde ruimte, 2 lossen en nogmaals 3 stokjes in dezelfde ruimte.  We maakten net een hoek, haak 2 lossen en * haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes en 2 losse in de volgende lossen-ruimte.* Herhaal tussen ** nog tweemaal, maak vast aan het begin van de toer met een halve vaste en hecht de draad zo nodig af. – Als je door wilt gaan met dezelfde kleur werk ik altijd mijn draad met halve vasten naar de volgende ruimte van 2 lossen. –
  3. Hecht de draad aan op de hoek, haak 3 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes en 2 lossen,  aan de zijwand haken we 3 stokjes en 2 losse, de volgende ruimte is ook een hoek, haak daar 3 stokjes, 2 lossen, drie stokjes en weer 2 losse, in de volgende ruimte 3 stokjes en 2 losse. Herhaal dit tot je rond bent.

Meer inspiratie vind je op:

https://www.blijmetdraadjes.nl/category/haken/granny-squares/

https://lindevrouwsweb.blogspot.com/p/haakpatronen-granny-squares.html

Weer open!

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Weer open! Een beetje zoeken nog met de tijden om binnen te lopen en de afspraken. Tussen tien en drie zijn we geopend om binnen te lopen, daarbuiten mogelijkheid voor een afspraak.

Nog meer corona…

Aside

Facebooktwitterpinterestmail
Corona

Helaas is Corona nog niet klaar met ons, en dat voelen we. Helaas.

Er is geen handleiding voor hoe je hier door moet komen, maar voor wie graag zijn heil zoekt in handwerken, kom langs of stuur een mail. Breigaren-denbosch is gewoon open en staat open voor het maken van een afspraak. (info@breigaren-denbosch.nl)

We pakken de draad weer op…

Aside

Facebooktwitterpinterestmail

Ons leuke en gezellige breicafé heeft behoorlijk te lijden onder de coronamaatregelen, en daar zijn we heus niet de enige in. Ik kan niet de benodigde afstand behouden met meer mensen in onze winkel. Maar wat als je nu een vraag hebt, een brei- of haakwerk waar je echt niet meer uitkomt en met de handen in het haar jezelf afvraagt of je gek bent….? Dan hebben we daar zeker ruimte voor!

Gek ben je zeker niet, stuur gewoon een mail (info@breigaren-denbosch.nl), dan maak ik een afspraak met je, zodat we samen eens kunnen kijken naar waar het spaak is gelopen.

De warme zomer is weer voorbij en we bereiden ons voor op de winter. Wil je een nieuw project beginnen? We zijn normaal geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag. Je kunt contant én met pin (contactloos) betalen.

Haken
Het begin van iets groots?