Breierij

Facebooktwitterpinterestinstagram

Een fijne omslagdoek voor de frissere avond, ik vond hier het patroon, en het ziet er echt een stuk moeilijker uit dan het lijkt! 

Twee bolletjes Merino en een paar uurtjes werk: Patroon van Garnstudio.

Een klein cadeautje voor Valentijn!

Hartjes

Haak zo’n leuk hartje voor een kaart, een applicatie, of maak er een slinger van. Het patroontje vind je hier: Patroon van een klein hartje

Veel plezier ermee!

 

hartjeskaart

 

63 vierkantjes, granny squares verder maar het resultaat mag er zijn! Op de geweldige site van Handwerkles staat een instructie voor een basisgranny square. Als je er niet genoeg van krijgt heeft Breigaren voor de broodnodige inspiratie een bord op Pinterest met mooie granny’s!

granny kleed (800x600)Granny squares van Canada voor een deken met een slim uitje. De granny’s zijn gehaakt met een standaard patroon van stokjes met 1 losse ertussen.

 

canada uil granny (600x800)kleed in wording (600x800)

 

Een mooie sjaal van ‘sokkenwol’, 75 % wol en heerlijk warm! Zie hier voor het patroon (engelstalig) en hier de , met bijpassende vingerloze handschoenen.

sjaal sokkengaren (1) (600x800)roze handschoen3

 

Als je nu nog niet gezien wordt:?

20141121_104653 (800x588)

 

Ook zo’n zin in de zomer(koninkjes)?? Ik maakte deze pannenlap.

aardbei2 (768x1024) aardbei

 

Het patroon van deze vrolijke aardbeitjes vind je hier.

kaarsje2

Ik vond op pinterest dit mooie patroon, gemaakt met Footing, met toestemming van de maker hierbij de link naar het patroon: http://www.fondrari.blogspot.com/2013/11/crochet-jar-cover-pattern.html

 

wit lichtje

Of deze met een strikje, een geïmproviseerd patroon.

 

driehoek3driehoek1

Nog een mooie sjaal, driehoeken, niet moeilijk maar ik vind het effect erg mooi. Het patroon heb ik in de winkel voor bij het garen, en vind je ook nog hier. Graag hoor of zie ik je resultaat!

Een vraag die regelmatig wordt gesteld voor een mooie rand langs je gebreide sjaal? Brei elke laatste steek averrechts en haal de eerste rechts af! Oefen alvast met deze grove sjaal:

grove sjaal1Op zoek naar een simpele sjaal, en nog snel klaar? 10 bolletjes No. 1 in vijf frisse kleuren geven deze heerlijk warme en makkelijk te breien sjaal. Zoek je eigen mooie kleuren bij je winterjas en maak op breinaalden 15 ook zo’n warme sjaal!

 


Lekker warme vingerloze handschoenen met dubbele draad sokkenwol gebreid, Footing en New Running.

 

sjaal_medium2Niet gebreid, maar wel gehaakt op, een mooie omslagdoek van onze Merino met een ruime haaknaald 5,5. Dit haakt prettig en vlot. Ik heb hier het nederlandstalige haakpatroon met beschrijving en schema gevonden.

 

Chique Pied-de-poule, Houndstooth of in het Nederlands hanevoet, vingerloze handschoenen zijn af, laat de herfst nu maar komen. Gemaakt met 2 bolletjes Lammy Footing.

 

Een ouderwets gebruiksvoorwerp in een heel modern jasje: Een pannenlap van Facebook! Met bijbehorende ‘like’ onderzetter! Gemaakt van onze 8/8 katoen. (wist u dat breigaren-denbosch ook actief is op facebook en daar allerlei leuke patronen signaleert!!?)

 

 

 

 

 

Supersnelle sloffen.
Zo maak je ze; in iets meer dan 2 uurtjes warmere voeten!
 
Bontmuts
De werkbeschrijving van dit ‘bontmutsje’ vind je hier.

Recent Posts