Breierij

Facebooktwitterpinterestinstagram

Ideeën en inspiratie.

Gelikete pannenlappen mét een onderzetter. Tapestry haken.
granny kleed (800x600)

63 vierkantjes, granny squares verder maar het resultaat mag er zijn! Op de geweldige site van Handwerkles staat een instructie voor een basisgranny square. Als je er niet genoeg van krijgt heeft Breigaren voor de broodnodige inspiratie een bord op Pinterest met mooie granny’s!

canada uil granny (600x800)

Granny squares van Canada voor een deken met een slim uitje. De granny’s zijn gehaakt met een standaard patroon van stokjes met 1 losse ertussen.

Een fijne omslagdoek voor de frissere avond, ik vond hier het patroon, en het ziet er echt een stuk moeilijker uit dan het lijkt! 
Twee bolletjes Merino en een paar uurtjes werk: Patroon van Garnstudio.

Een klein cadeautje voor Valentijn!

hartjeskaart
Haak zo’n leuk hartje voor een kaart, een applicatie, of maak er een slinger van. Het patroontje vind je hier: Patroon van een klein hartje
sjaal sokkengaren (1) (600x800)

Een mooie sjaal van ‘sokkenwol’, 75 % wol en heerlijk warm! Zie hier voor het patroon (engelstalig) en hier de , met bijpassende vingerloze handschoenen.

roze handschoen3

20141121_104653 (800x588)

Lekker felle kleuren, dan word je goed gezien!

aardbei2 (768x1024)

Ook zo’n zin in de zomer(koninkjes)?? Ik maakte deze pannenlap. Het patroon van deze vrolijke aardbeitjes vind je hier.

kaarsje2

Ik vond op pinterest dit mooie patroon, met toestemming van de maker hierbij de link naar het patroon: http://www.fondrari.blogspot.com/2013/11/crochet-jar-cover-pattern.html

driehoek1

Nog een mooie sjaal, driehoeken, niet moeilijk maar ik vind het effect erg mooi. Het patroon vind je hier. Graag hoor of zie ik je resultaat!

Een vraag die regelmatig wordt gesteld voor een mooie rand langs je gebreide sjaal? Brei elke laatste steek averrechts en haal de eerste rechts af! Oefen alvast met deze grove sjaal:

Chique Pied-de-poule, Houndstooth of in het Nederlands hanevoet, vingerloze handschoenen zijn af, laat de herfst nu maar komen.

grove sjaal1

Op zoek naar een simpele sjaal, en nog snel klaar? 10 bolletjes No. 1 in vijf frisse kleuren geven deze heerlijk warme en makkelijk te breien sjaal. Zoek je eigen mooie kleuren bij je winterjas en maak op breinaalden 15 ook zo’n warme sjaal!

Lekker warme vingerloze handschoenen met dubbele draad sokkenwol gebreid.

sjaal_medium2

Niet gebreid, maar wel gehaakt op, een mooie omslagdoek van onze Merino met een ruime haaknaald 5,5. Dit haakt prettig en vlot. Ik heb hier het nederlandstalige haakpatroon met beschrijving en schema gevonden.

Bontmuts

Recent Posts