Wol en sokkenwol

Facebooktwitterpinterestinstagram

Hieronder een overzicht van ons assortiment aan wol of garens met het hoofddeel wol.

  • Diverse sokkengarens, 75 % scheerwol, 25 % polyamide,  liggen in de winkel, zowel effen als gemêleerd. Deze garens zijn ook geschikt voor een vest of trui. Voor sokken wordt dit garen op naalden 2.5 gebreid, voor truien kan dit met naald 3 of 3.5. Speciaal in ons assortiment is zelfgeverfde wol, elke streng is uniek en geschikt voor o.a. sokken, handschoenen, stola’s. De kleuren variëren, elke streng is daarmee uniek. De kleuren blijven prima als als het op de hand wordt gewassen.
  • Canada, een mooi en makkelijk breiend garen voor naalden 4.5 – 5, 40 % wol en 60 % acryl, in vele kleuren verkrijgbaar. Geschikt voor poncho’s, truien, vesten, sjaals en mutsen.
  • Het allerzachtste, deels wol, garen is Hjertgarn Merino-cotton, een garen voor naald 3.5 tot 4, met 50 % merino wol en 50 % katoen. Ideaal voor babytruitjes, maar zeer zeker ook voor grotere maten. Het werkt en draagt zeer fijn en kan ook nog in de wasmachine op een wolwasprogramma!
  • Een dikker garen, voor naalden 6 tot 7 is Alpina, verkrijgbaar in mooie kleuren, en uitermate geschikt voor een muts, col of een stoere kabeltrui.

Als je op zoek bent naar een basissokkenpatroon vind je hier een goede tabel.

Recent Posts