Assortiment

Facebooktwitterpinterestinstagram

Hieronder de nieuwtjes in ons assortiment, boven in het menu staan onze garens ook nog per soort gespecificeerd.

Op veler verzoek hebben we onze kleuren acryl enorm uitgebreid, tot maar liefst bijna 30 kleuren! Dit is de bekende kwaliteit zoals we die hebben voor het rood-wit-geel.

 

softfunboekje-2016-17

Ook nieuw in onze winkel is Soft fun, een licht harig garen wat zachter is als zacht, voor een warm vest, of een hele zachte sjaal. Kom langs voor de patronen die we hebben voor dit garen wat gebreid wordt op naald 4 ongeveer. LAATSTE BOLLEN.

 

Als extra hulpmiddel nu ook toerentellers! Uiteraard zowel bij breien als haken te gebruiken. 

20160406_101559 (800x450)

 

Met gepaste trots presenteren wij Alpaca in onze winkel, knuffelig zacht alpaca garen voor naalden 3 á 3,5. Verkrijgbaar in prachtige natuurlijke tinten. Hier hebben wij ook een mooie keuze aan patronen bij! OP=OP

Alpaca (800x590)

Misschien nog zachter is een menggaren van Merino en katoen, bijzonder geschikt voor kindertruitjes, wasbaar(!) en te breien op naalden 4. Ook hier hebben we een  mooie patroonboekjes van in de winkel liggen. 20 kleuren voorradig. 

Merino-katoen

Er liggen weer nieuwe kleuren door mijzelf geverfd sokkengaren in de winkel, hier alvast een kleurvoorproefje; in het echt zijn ze mooier! LAATSTE BOLLEN.

rood geverfd (800x498)20141029_113526 (600x800)

 

 

 

 

Wist u dat onze Merino uitermate geschikt is voor de patronen uit het boek ‘Visserstruien’! 100 % wol en goed wasbaar in de wasmachine.

 

Voor de feestdagen hebben we nu ook Lurex, niet alleen in goud en zilver maar óók in rood en groen! Ook mooi voor een glimmende Oetel op oew kiel!

lurex

 

Altijd zijn de Oeteldonkse kleuren bij ons in de winkel verkrijgbaar, deze worden gebreid op naalden 3,5 tot 4. Bekijk hier nog even onze uitleg over de patentsteek.

Ook hebben we nu een wat dikker garen met 40% wol, te breien op naald 4,5 á 5. Voor een iets luxere en wellicht ook snellere Oeteldonkse sjaal?

oeteldonks garen

 

Uiteraard denken we met de carnaval ook aan Zandhazendurp (Rosmalen) en Dommelbaorzedurp (Vught)

zandhazendurp

 

 

 

Een echt leuke zachte sjaal, gemaakt met 4 steken dus super snel klaar en door iedereen te breien, ook de mensen die al jaren niet meer gebreid hebben.
De bollen Zara zijn 150 gram en hebben een van 19 meter. Het garen bestaat uit 77% acryl, 5% polyester, 18% wol. Dit garen wordt gebreid op pennen 4 – 4,5. Nu van € 9.70 voor € 6.95!

 

 

 

 

Acryl neon voor flitsende vestjes, opvallende armbandjes, kussens, mutsjes, accenten in een kleed etc etc. Neon geel, groen, oranje, oranje-roze en roze!

Bijna lichtgevend neon!Of een flitsende theemuts, dit is de theemuts die meegaat naar de zelfgemaakte markt!

 

.

Gehaakt met onze katoen 8. Een zonnige zomerhoed, laat nu de zomer maar komen!!

 

Nog meer kleurtjes! Van onze 100% katoen (naalden 3.5-4 – 180m 100 g) hebben we de kleuren uitgebreid. We hebben een aantal tinten blauw, warm rood, geel en oranje, roze en paars, tinten groen en uiteraard wit. Een ruime keus in deze heerlijk zachte katoen voor je tassen, rokjes, dekens en noem maar op.

Katoen 8/8

 

 

 

Ons breinaaldenbord is klaar, we hebben breinaalden met knop van 2 tot en met 15 mm, kabelnaalden, sokkenbreinaalden van 20 cm en rondbreinaalden (van 3 tot en met 15 mm) 70/80 cm. Ook voor kinderbreinaalden, maat 4, kunt u bij ons terecht. Haaknaalden hebben we van maat 2 tot en met 10 mm. Ook haaknaalden met een zacht handvat, van maat 2 tot en met 6 mm. 

 

breirek-klein

 

 

 

 

kikker5

 

 

 

 

De échte kleuren!
9 bollen voor 11 euro. Dat is voldoende voor een royale sjaal (in patentsteek) en bijvoorbeeld een muts erbij.

oeteldonks garen

 

Ook hebben we een leuk harig garen waar je sjaaltjes, mutsen en vestjes van kan breien. Ook voor een levensecht knuffelbeertje! Met 3 á vier bolletjes maak je een bolero zonder mouwen. Maar ook een leuk muts met bontje, de beschrijving staat op breierij. Op=OP

artfourure

 

We hebben twee leuke moderne garens om vlug en makkelijk een leuk sjaaltje te breien. Bovendien een kleurrijk garen voor naalden 12/15, dat gaat snel! Voor de warme wintersjaals kun je ook bij ons terecht, met Alpina, garen van half wol, half acryl brei je al snel een mooie sjaal, muts of col op naalden 6 á 7.

Canada (60 % acryl en 40 % wol, machinewasbaar ) is een mooi garen voor een trui, maar ook een sjaal of col. We hebben een ruime keus aan kleuren beschikbaar. Dit geldt ook voor onze acryl, No 1,  een zachte acryl die op naalden 3.5 kan worden gebreid of gehaakt met bijzonder veel mogelijkheden. (zie breierij)

We hebben een mooie merino in diverse kleuren, een 100 % wollen garen, te breien op naalden 3.5 – 4.

Footing voor onder andere sokken met een wat dikkere draad, naalden 3 á 3.5 (55 % acryl, 25 % polyaminde en 20 % wol). Uiteraard is dit ook geschikt voor een mooie trui of vest. Maar ook voor deze mooie handwarmers. OP=OP

zwart-wit handschoenen met garen

 

 

Voor sokkengaren met meer wol hebben we effen én zelfstrepend garen, 75 % wol en 25 % polyamide, superwash.

Haakkatoen voor uw kanten creaties, kerstornamenten, verkrijgbaar in twee diktes (naald 2 en 2.5).

 

 

Recent Posts